Kitap önerisi – Saatleri Ayarlama Enstitüsü – Ahmet Hamdi Tanpınar

Kitabın ne anlattığını öyle uzun ve süslü kelimeler kullanarak anlatmak haddim değil açıkçası. Ancak şunu söyleyebilirim ki Türk eserlerinden birini dünya klasikleri arasına koyacaklarını söyleseler benim ilk 10’um içerisinde mutlaka yer alır.

Bir işe yapmaya duyduğumuz inanç, bildiklerimizle yoğrulduğunda mutluluğa giden yolun habercisi olur, en yalın haliyle yazayım dedim. Keyifli okumalar.

İş Zekası Veri Bilimi İlişkisi

Farkında olsak da olmasak da veri hayatımızın her alanında, hatta anında sürekli büyüyen bir ivmeyle karşımıza çıkmaktadır. Lisans eğitimim İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri . 90’li yılların ortasında aslında bugünlere ışık tutan, programı kuranların müthiş bir öngörü sergiledikleri bir bölüm. Bölüm bizden sonra sadece İstatistik olarak hizmet etti ve bugün özellikle veri bilimi alanında İstatistik bilmeden yapılan çalışmaların eksikliğini görmek mümkünken, bu alanla ilgileneceklerin istatistik bilimine yeterince değer vermesi gerektiği aşikar.

Okumaya devam et “İş Zekası Veri Bilimi İlişkisi”

Makine Öğrenimi: Aklımızla veriler arasında köprü

Dünya artık o kadar küçük. Her geçen gün çok daha fazla veri farklı platformlardan türüyor ve biz bu duruma ciddi anlamda katkıda bulunuyoruz. Tüm bu verilerin gerçekliğini sorgulamak imkansız, hatta bunun için yeterince zamanımızda yok aslında. İşte tam bu noktada “Makine Öğrenmesi” bu gerçekliğe bir çözüm olarak karşımıza çıkmakta. Bu sürece katkı sağlayan veri bilimciler, veri mühendisleri algoritmalar geliştirmeye başladılar bile. Onlar, eldeki veriyi analiz edip, sistemi eğiterek tahminlerde bulunabiliyorlar ve bütün bunlar daha az insan müdahalesi ile gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam etmekte.

Okumaya devam et “Makine Öğrenimi: Aklımızla veriler arasında köprü”
Translate »