ChatGPT: Doğruluğu Kontrol Etmek Neden Önemli?

ChatGPT’nin her zaman doğru bilgi verdiği düşünülür. Ancak, bu doğru değil. ChatGPT, geniş bir veri seti üzerinde eğitilmiştir ve internetten öğrendiği bilgileri kullanır. Ancak, bu bilgilerin doğruluğunu her zaman garanti edemez. Bu nedenle, ChatGPT’den alınan bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek önemlidir.

Okumaya devam et “ChatGPT: Doğruluğu Kontrol Etmek Neden Önemli?”

Kitap Önerisi – Geleceğin Meslekleri

Alanında uzman iki bilim insanın, Dr. Şebnem Özdemir ve Doç. Dr. Deniz Kılınç’ın yazdığı bu kitapta, verinin tarihçesinden yola çıkarak ihtiyaç olacak geleceğin meslekleri herkesin anlayabileceği bir dille tasvir edilmiş. Diğer taraftan bilişim dünyasındaki değişimler ve dönüşüm ihtiyacına paralel mevcut mesleklerin durumu ve ortaya çıkacak potansiyel meslekler örneklendirilerek okuyuculara aktarılmış. Bilişim dünyasına ilgili herkesin okumasını tavsiye ederim. Yazarların ellerine sağlık.

İstatistik Paketleri dersi Youtube kanalımda

Arkadaşlar merhaba, pandemi döneminde anlattığım istatistik paketleri dersimle ilgili ders videoları oynatma listesi aşağıdaki linkte. İyi seyirler, kolaylıklar.. (Derste kullanılan istatistik uygulama yazılımı SPSS)

Oynatma listesi için tıklayın

Telegram Linki – Akademik Bilişim Paylaşımları Grubu

Arkadaşlar merhaba,

Aşağıda paylaştığım Telegram linki ile teknoloji ile ilgili paylaşımlar yapmayı istiyorum. Özellikle benim araştırdığım, gördüğüm ve arkadaşlarla, öğrencilerimle paylaşabilirim, diyebileceğim siber güvenlik, veri bilimi ve bilgi yönetimi odaklı içerikler için bu grup isteklerimi karşılar düşüncesindeyim.

3-5 dakikanızı ayırarak okuyacağınız makaleler, kariyerinize katkı sağlayacak kurslar (ücretsiz), alana dönük kongre/konferans raporlarının linklerini bu grup altında paylaşacağım.

Okumaya devam et “Telegram Linki – Akademik Bilişim Paylaşımları Grubu”

Makine Öğrenmesi Algoritmaları Kısa Açıklamaları

Makine öğrenimi bir veri kümesini modele dönüştürmek için en uygun algoritmayı kullanma becerisidir.

Bu makalede kavramsal olarak yanlış anlaşılan makine öğrenimi ve derin öğrenmeyi temel terimlerle açıklamaya çalışmak ve aralarındaki ilişkiyi ortaya koymak vardır. Makale içeriğini tümdengelimle ifade edersem derin öğrenme makine öğrenimi içinde bulunan alt bir daldır şeklinde şimdilik söyleyebiliriz.

Okumaya devam et “Makine Öğrenmesi Algoritmaları Kısa Açıklamaları”

Makine Öğrenimi: Aklımızla veriler arasında köprü

Dünya artık o kadar küçük. Her geçen gün çok daha fazla veri farklı platformlardan türüyor ve biz bu duruma ciddi anlamda katkıda bulunuyoruz. Tüm bu verilerin gerçekliğini sorgulamak imkansız, hatta bunun için yeterince zamanımızda yok aslında. İşte tam bu noktada “Makine Öğrenmesi” bu gerçekliğe bir çözüm olarak karşımıza çıkmakta. Bu sürece katkı sağlayan veri bilimciler, veri mühendisleri algoritmalar geliştirmeye başladılar bile. Onlar, eldeki veriyi analiz edip, sistemi eğiterek tahminlerde bulunabiliyorlar ve bütün bunlar daha az insan müdahalesi ile gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam etmekte.

Okumaya devam et “Makine Öğrenimi: Aklımızla veriler arasında köprü”

Hangi ……? Hangisini…..?

Her ne kadar yazımın başlığı ifade anlamında bir şey vermese de aslında vurgusu bir gün boyunca onlarca kez bu kelime veya kelimeleri kullanma ya da davranışlarımızla gösterme şeklinde tezahür edebiliyor. “Yeni bir telefon almalıyım, hangisini alayım ile tatilde iki yer arasında kaldım, hangisini tercih edeyim” özünde benzer kavrama hizmet ediyorlar..

Okumaya devam et “Hangi ……? Hangisini…..?”
Translate »