Kitap Önerisi – Robotların Yükselişi

Martin Ford’un en çok satanlar listesinde yer alan bu kitabı, yapay zekanın gelecekte yaratacağı gelir eşitsizliği ve istihdam sorunlarını, okuyan neslin nasıl üstesinden gelebileceğini betimlemiş. Makineler günlük hayatımızda yer buldukça insan olgusunun ne olacağı felsefi bir dille ele alınmış. Örnekler daha çok Amerika’daki işleyişten verilse de, günümüze uydurulabilir.

Okumaya devam et “Kitap Önerisi – Robotların Yükselişi”

Korona virüs bir sıfır gün saldırısı mıdır?

Metafor olarak bakıldığında öyle denilebilir. Korona virüsü birçok bilgisayar virüsü gibi sıfır gün saldırısıdır. Yayılmadan önce kontrol altına alınabileceği hiçbir ön uyarı, küçük bir salgın yoktu. Ardından herhangi bir tedavi olmaksızın hızla yayıldı ve muazzam bir yıkıma neden oldu.

Okumaya devam et “Korona virüs bir sıfır gün saldırısı mıdır?”

Kitap Önerisi – Gelecekte Satış (Ekrem Sağel)

Arkadaşlar merhaba, bugün başlıkta belirttiğim kitabı önermek istiyorum sizlere. Son zamanlarda oldukça fazla e-ticaret temalı kitapları okuma fırsatı buldum.

Okumaya devam et “Kitap Önerisi – Gelecekte Satış (Ekrem Sağel)”

Telegram Linki – Akademik Bilişim Paylaşımları Grubu

Arkadaşlar merhaba,

Aşağıda paylaştığım Telegram linki ile teknoloji ile ilgili paylaşımlar yapmayı istiyorum. Özellikle benim araştırdığım, gördüğüm ve arkadaşlarla, öğrencilerimle paylaşabilirim, diyebileceğim siber güvenlik, veri bilimi ve bilgi yönetimi odaklı içerikler için bu grup isteklerimi karşılar düşüncesindeyim.

3-5 dakikanızı ayırarak okuyacağınız makaleler, kariyerinize katkı sağlayacak kurslar (ücretsiz), alana dönük kongre/konferans raporlarının linklerini bu grup altında paylaşacağım.

Okumaya devam et “Telegram Linki – Akademik Bilişim Paylaşımları Grubu”

Teknoloji ve Yaşam Boyu Öğrenme

Bilgi iletişim teknolojileri dersi için anlattığım dersimin yaşam boyu öğrenme kısmı, iyi seyirler..

Kaynak:

•EBY, G. ve OKUR, M.R. (Der.), (2015). Temel Bilgi Teknolojileri-II. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir.

•Ankara Üniversitesi Açık Ders Yazılımları Kaynağı

Bulut Bilişime Giriş

Bilgi İletişim Teknolojileri dersi için anlattığım konunun videosu..

Kaynak:

•EBY, G. ve OKUR, M.R. (Der.), (2015). Temel Bilgi Teknolojileri-II. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir.

•Ankara Üniversitesi Açık Ders Yazılımları Kaynağı

Makine Öğrenmesi Algoritmaları Kısa Açıklamaları

Makine öğrenimi bir veri kümesini modele dönüştürmek için en uygun algoritmayı kullanma becerisidir.

Bu makalede kavramsal olarak yanlış anlaşılan makine öğrenimi ve derin öğrenmeyi temel terimlerle açıklamaya çalışmak ve aralarındaki ilişkiyi ortaya koymak vardır. Makale içeriğini tümdengelimle ifade edersem derin öğrenme makine öğrenimi içinde bulunan alt bir daldır şeklinde şimdilik söyleyebiliriz.

Okumaya devam et “Makine Öğrenmesi Algoritmaları Kısa Açıklamaları”

Makine Öğrenimi: Aklımızla veriler arasında köprü

Dünya artık o kadar küçük. Her geçen gün çok daha fazla veri farklı platformlardan türüyor ve biz bu duruma ciddi anlamda katkıda bulunuyoruz. Tüm bu verilerin gerçekliğini sorgulamak imkansız, hatta bunun için yeterince zamanımızda yok aslında. İşte tam bu noktada “Makine Öğrenmesi” bu gerçekliğe bir çözüm olarak karşımıza çıkmakta. Bu sürece katkı sağlayan veri bilimciler, veri mühendisleri algoritmalar geliştirmeye başladılar bile. Onlar, eldeki veriyi analiz edip, sistemi eğiterek tahminlerde bulunabiliyorlar ve bütün bunlar daha az insan müdahalesi ile gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam etmekte.

Okumaya devam et “Makine Öğrenimi: Aklımızla veriler arasında köprü”
Translate »