Kim kimden vaz geçecek, yoksa uzlaşı mı olacak, bunun cevabını önümüzdeki günlerde alırız şüphesiz. Ama gerginlik ilk çıktığı ve whatsapp yöneticisinin attığı tweetle farklı bir boyuta sıçrayan bu durumla ilgili video çektim. İyi seyirler 🙂
Kategori: Bilgisayar, yazılım
Telegram Linki – Akademik Bilişim Paylaşımları Grubu
Arkadaşlar merhaba,
Aşağıda paylaştığım Telegram linki ile teknoloji ile ilgili paylaşımlar yapmayı istiyorum. Özellikle benim araştırdığım, gördüğüm ve arkadaşlarla, öğrencilerimle paylaşabilirim, diyebileceğim siber güvenlik, veri bilimi ve bilgi yönetimi odaklı içerikler için bu grup isteklerimi karşılar düşüncesindeyim.
3-5 dakikanızı ayırarak okuyacağınız makaleler, kariyerinize katkı sağlayacak kurslar (ücretsiz), alana dönük kongre/konferans raporlarının linklerini bu grup altında paylaşacağım.
Okumaya devam et “Telegram Linki – Akademik Bilişim Paylaşımları Grubu”Dark Net – Internet’in Yeraltı Dünyası – Jamie Bartlett
Yasin Konyalı’nın Türkçe çevirisini yaptığı kitap, yazarın birebir yaptığı görüşmeler ve olayların içinde izleyici olarak yer aldığı İnternet’in görünmeyen tarafını kaleme aldığı bir kitap.. Son derece özgür bir yer olmasına rağmen, aynı zamanda tehlikeli ve rahatsız edici taraflar İnternet’in görünmeyen tarafı ile bildiklerimize katkı sağlıyor. Değişik bir teknoloji ve günlük hayat kitabı.

Geleceğin Teknolojileri
Bilgi iletişim dersim için öğrencilerime anlattığım geleceğin teknolojileri konusu. Her ne kadar gelecekten de bahsetsem de günümüz teknolojileri ve sınırdaki teknolojilerden de bahsettim.
•
•EBY, G. ve OKUR, M.R. (Der.), (2015). Temel Bilgi Teknolojileri-II. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir.
•
•Ankara Üniversitesi Açık Ders Yazılımları Kaynağı
Teknoloji ve Yaşam Boyu Öğrenme
Bilgi iletişim teknolojileri dersi için anlattığım dersimin yaşam boyu öğrenme kısmı, iyi seyirler..
•
•EBY, G. ve OKUR, M.R. (Der.), (2015). Temel Bilgi Teknolojileri-II. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir.
•
•Ankara Üniversitesi Açık Ders Yazılımları Kaynağı
Bulut Bilişime Giriş
Bilgi İletişim Teknolojileri dersi için anlattığım konunun videosu..
•
•EBY, G. ve OKUR, M.R. (Der.), (2015). Temel Bilgi Teknolojileri-II. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir.
•
•Ankara Üniversitesi Açık Ders Yazılımları Kaynağı
Makine Öğrenmesi Algoritmaları Kısa Açıklamaları
Makine öğrenimi bir veri kümesini modele dönüştürmek için en uygun algoritmayı kullanma becerisidir.
Bu makalede kavramsal olarak yanlış anlaşılan makine öğrenimi ve derin öğrenmeyi temel terimlerle açıklamaya çalışmak ve aralarındaki ilişkiyi ortaya koymak vardır. Makale içeriğini tümdengelimle ifade edersem derin öğrenme makine öğrenimi içinde bulunan alt bir daldır şeklinde şimdilik söyleyebiliriz.
Okumaya devam et “Makine Öğrenmesi Algoritmaları Kısa Açıklamaları”Makine Öğrenimi: Aklımızla veriler arasında köprü
Dünya artık o kadar küçük. Her geçen gün çok daha fazla veri farklı platformlardan türüyor ve biz bu duruma ciddi anlamda katkıda bulunuyoruz. Tüm bu verilerin gerçekliğini sorgulamak imkansız, hatta bunun için yeterince zamanımızda yok aslında. İşte tam bu noktada “Makine Öğrenmesi” bu gerçekliğe bir çözüm olarak karşımıza çıkmakta. Bu sürece katkı sağlayan veri bilimciler, veri mühendisleri algoritmalar geliştirmeye başladılar bile. Onlar, eldeki veriyi analiz edip, sistemi eğiterek tahminlerde bulunabiliyorlar ve bütün bunlar daha az insan müdahalesi ile gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam etmekte.
Okumaya devam et “Makine Öğrenimi: Aklımızla veriler arasında köprü”Uzaktan mı? Örgün mü?
Uzaktan öğretim yöntemi ile 2008 senesinden beri ders vermekteyim. Bunu söylerken Çizgi-Tagem firmasına ayrı bir teşekkür etmek isterim. Zira 2008 de bizim okulda uzaktan eğitim alt yapısı yokken, onlardan derslerim de kullanmak üzere sanal sınıf ricasında bulunmuş ve 14 hafta boyunca o sanal sınıfı kullanarak öğrencilerimi (Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği bölümü öğrencileri idi..) video konferans ile tanıştırmıştım. Neyse konumuza dönelim!! Bana hep uzaktan öğretim mi yoksa örgün öğretim mi daha başarılı, diye sorular o kadar çok sorarlar ki, yaklaşık 8 sene (2010-2018) üniversite uzaktan eğitim altyapısının kurulması konusunda da bilgim olması, bu soruya bugün için cevap vermemi kolaylaştırdı açıkçası.
Okumaya devam et “Uzaktan mı? Örgün mü?”