Kitap Önerisi – Robotların Yükselişi

Martin Ford’un en çok satanlar listesinde yer alan bu kitabı, yapay zekanın gelecekte yaratacağı gelir eşitsizliği ve istihdam sorunlarını, okuyan neslin nasıl üstesinden gelebileceğini betimlemiş. Makineler günlük hayatımızda yer buldukça insan olgusunun ne olacağı felsefi bir dille ele alınmış. Örnekler daha çok Amerika’daki işleyişten verilse de, günümüze uydurulabilir.

Okumaya devam et “Kitap Önerisi – Robotların Yükselişi”

Kitap Önerisi – Geleceğin Meslekleri

Alanında uzman iki bilim insanın, Dr. Şebnem Özdemir ve Doç. Dr. Deniz Kılınç’ın yazdığı bu kitapta, verinin tarihçesinden yola çıkarak ihtiyaç olacak geleceğin meslekleri herkesin anlayabileceği bir dille tasvir edilmiş. Diğer taraftan bilişim dünyasındaki değişimler ve dönüşüm ihtiyacına paralel mevcut mesleklerin durumu ve ortaya çıkacak potansiyel meslekler örneklendirilerek okuyuculara aktarılmış. Bilişim dünyasına ilgili herkesin okumasını tavsiye ederim. Yazarların ellerine sağlık.

Korona virüs bir sıfır gün saldırısı mıdır?

Metafor olarak bakıldığında öyle denilebilir. Korona virüsü birçok bilgisayar virüsü gibi sıfır gün saldırısıdır. Yayılmadan önce kontrol altına alınabileceği hiçbir ön uyarı, küçük bir salgın yoktu. Ardından herhangi bir tedavi olmaksızın hızla yayıldı ve muazzam bir yıkıma neden oldu.

Okumaya devam et “Korona virüs bir sıfır gün saldırısı mıdır?”

Kitap Önerisi – Gelecekte Satış (Ekrem Sağel)

Arkadaşlar merhaba, bugün başlıkta belirttiğim kitabı önermek istiyorum sizlere. Son zamanlarda oldukça fazla e-ticaret temalı kitapları okuma fırsatı buldum.

Okumaya devam et “Kitap Önerisi – Gelecekte Satış (Ekrem Sağel)”

IMISC 2020 7. Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı

Dijital yerlilerin dijital okuryazarlıkları bildirimi pandemiden dolayı online olarak sundum. Tam metin ve sunum dosyası aşağıdadır. İyi okumalar:)

Okumaya devam et “IMISC 2020 7. Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı”

Telegram Linki – Akademik Bilişim Paylaşımları Grubu

Arkadaşlar merhaba,

Aşağıda paylaştığım Telegram linki ile teknoloji ile ilgili paylaşımlar yapmayı istiyorum. Özellikle benim araştırdığım, gördüğüm ve arkadaşlarla, öğrencilerimle paylaşabilirim, diyebileceğim siber güvenlik, veri bilimi ve bilgi yönetimi odaklı içerikler için bu grup isteklerimi karşılar düşüncesindeyim.

3-5 dakikanızı ayırarak okuyacağınız makaleler, kariyerinize katkı sağlayacak kurslar (ücretsiz), alana dönük kongre/konferans raporlarının linklerini bu grup altında paylaşacağım.

Okumaya devam et “Telegram Linki – Akademik Bilişim Paylaşımları Grubu”

Dark Net – Internet’in Yeraltı Dünyası – Jamie Bartlett

Yasin Konyalı’nın Türkçe çevirisini yaptığı kitap, yazarın birebir yaptığı görüşmeler ve olayların içinde izleyici olarak yer aldığı İnternet’in görünmeyen tarafını kaleme aldığı bir kitap.. Son derece özgür bir yer olmasına rağmen, aynı zamanda tehlikeli ve rahatsız edici taraflar İnternet’in görünmeyen tarafı ile bildiklerimize katkı sağlıyor. Değişik bir teknoloji ve günlük hayat kitabı.

Geleceğin Teknolojileri

Bilgi iletişim dersim için öğrencilerime anlattığım geleceğin teknolojileri konusu. Her ne kadar gelecekten de bahsetsem de günümüz teknolojileri ve sınırdaki teknolojilerden de bahsettim.

Kaynak:

•EBY, G. ve OKUR, M.R. (Der.), (2015). Temel Bilgi Teknolojileri-II. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir.

•Ankara Üniversitesi Açık Ders Yazılımları Kaynağı

Teknoloji ve Yaşam Boyu Öğrenme

Bilgi iletişim teknolojileri dersi için anlattığım dersimin yaşam boyu öğrenme kısmı, iyi seyirler..

Kaynak:

•EBY, G. ve OKUR, M.R. (Der.), (2015). Temel Bilgi Teknolojileri-II. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir.

•Ankara Üniversitesi Açık Ders Yazılımları Kaynağı
Translate »