Öğrencilerin Dijital Okuryazarlık Düzeylerinin Siber Güvenlik Davranışlarına Etkisi isimli sunumum.
Okumaya devam et “Bildiri – 4. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi”Kategori: Günlük Hayat
Kazım Belgeseli
İzlemekten müthiş keyif aldığım Dilek Kaya belgeseli… Yani konuya mı desem, araştırmaya mı desem, dönemin insanlarına, yaşam tarzlarına mı desem, bilemedim. Elde ki kısıtlı verilerden bütüne ulaşmayı sağlayan nitelikli çalışmalardan biri.. Unutulmaya yüz tutmuş bir olaydan farklı kimlikler, kişilikler, hayatlar, geçmişle gelecek arasında oluşturduğu köprü.. Alana dair vurgu yapmadan geçemeyeceğim. Yapay zeka konuştuğumuz bu günlerde, yapaylığın zerresini görmediğimiz, bütünüyle gerçek bir eser. Projeye başta Dilek Kaya hocamız olmak üzere emeği olanlara gönülden teşekkürler…
Okumaya devam et “Kazım Belgeseli”Korona virüs bir sıfır gün saldırısı mıdır?
Metafor olarak bakıldığında öyle denilebilir. Korona virüsü birçok bilgisayar virüsü gibi sıfır gün saldırısıdır. Yayılmadan önce kontrol altına alınabileceği hiçbir ön uyarı, küçük bir salgın yoktu. Ardından herhangi bir tedavi olmaksızın hızla yayıldı ve muazzam bir yıkıma neden oldu.
Okumaya devam et “Korona virüs bir sıfır gün saldırısı mıdır?”Öğrencilerle Bilişim Sohbetleri – Dark Net
Şubat’ın ilk günü öğrencilerimle gerçekleştirdiğim “Dark Net” söyleşisinin ilki, belli ki devamı gelecek. Şu aralar oldukça popüler olan kripto paralardan bahsetmemek olmazdı. Öyle bir yerinde zoom 40 dk doldu ki, diyeceğimi diyemeden, belki de demem mi gerekiyormuş:) bazı güçler engelledi diyelim:) İyi seyirler…
Okumaya devam et “Öğrencilerle Bilişim Sohbetleri – Dark Net”Whatsapp mı? Biz mi?
Kim kimden vaz geçecek, yoksa uzlaşı mı olacak, bunun cevabını önümüzdeki günlerde alırız şüphesiz. Ama gerginlik ilk çıktığı ve whatsapp yöneticisinin attığı tweetle farklı bir boyuta sıçrayan bu durumla ilgili video çektim. İyi seyirler 🙂
Telegram Linki – Akademik Bilişim Paylaşımları Grubu
Arkadaşlar merhaba,
Aşağıda paylaştığım Telegram linki ile teknoloji ile ilgili paylaşımlar yapmayı istiyorum. Özellikle benim araştırdığım, gördüğüm ve arkadaşlarla, öğrencilerimle paylaşabilirim, diyebileceğim siber güvenlik, veri bilimi ve bilgi yönetimi odaklı içerikler için bu grup isteklerimi karşılar düşüncesindeyim.
3-5 dakikanızı ayırarak okuyacağınız makaleler, kariyerinize katkı sağlayacak kurslar (ücretsiz), alana dönük kongre/konferans raporlarının linklerini bu grup altında paylaşacağım.
Okumaya devam et “Telegram Linki – Akademik Bilişim Paylaşımları Grubu”Kovid-19 aşısıyla umut olan Türk çiftin başarısına farklı bir bakış
Evlendikleri gün bile laboratuvarda çalışmayı tercih etmiş Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci’nin geliştirdiği kovid-19 aşısının %90’dan fazla etkili olduğu ifade ediyorlar. Alkışlamamak, gurur duymamak elde değil.
Okumaya devam et “Kovid-19 aşısıyla umut olan Türk çiftin başarısına farklı bir bakış”30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun
26 Ağustos 1922’de sabaha karşı başlayıp, 30 Ağustos’ta taçlanan bu büyük zafer için başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını minnet, sevgi ve gururla anıyorum.
Aşağıdaki videoda bloğumda yer alsın, bakar bakar gurur duyarım. 2010 yılında çekilmiş bir video. Havacılık dilinde “on time olmak” yani “mutabıkız, senleyiz” mesajı veren çok ince hazırlanmış bir çalışma.
Dark Net – Internet’in Yeraltı Dünyası – Jamie Bartlett
Yasin Konyalı’nın Türkçe çevirisini yaptığı kitap, yazarın birebir yaptığı görüşmeler ve olayların içinde izleyici olarak yer aldığı İnternet’in görünmeyen tarafını kaleme aldığı bir kitap.. Son derece özgür bir yer olmasına rağmen, aynı zamanda tehlikeli ve rahatsız edici taraflar İnternet’in görünmeyen tarafı ile bildiklerimize katkı sağlıyor. Değişik bir teknoloji ve günlük hayat kitabı.
Fareler ve İnsanlar – Steinbeck
Kitabın arka kapağında, küçük insanın serüveninin hiçbir kitapta böylesine acımasız, aynı zamanda sevecen bir dille anlatılmadığı yazar. Kesinlikle de öyledir, her bölümde yazarın anlattıkları bu kitabın dünya klasikleri arasında yerini almasını sağlamış, dev bir roman.. Ülkemizde birbirinden farklı çevirmenlerin kitabı Türkçe’ye çevirdiklerini görebilirsiniz. Benim okuduğumun çevirmeni S. Gökmen, Oda Yayınları 1981. 140 sayfa başla, bitir tadında..